„Нова нюз“ и гост на телевизията хвърлиха бомба: Бойко Борисов и Румен Радев вече не са врагове

7 Dni Bulgaria02.04.2022
димитър ганев

„Много малко вероятно изглежда управляващото мнозинство да се преформатира заради решението да се предостави военна помощ на Украйна. Коалицията стъпва на стабилен фундамент – те са против предсрочни парламентарни избори, защото нямат интерес. Която и от формациите да излезе от коалицията, би означавало предсрочни избори. По всичко личи, че мнозинството в управляващата партия е против предоставяне на военна помощ за Украйна“. Това заяви политологът от изследователски център „Тренд“ Димитър Ганев пред „Офанзива“ по Нова нюз.

По думите му по-малко вероятен е вариант за втори кабинет в този парламент. „След арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова вратата беше хлопната. ГЕРБ има нов опонент – „Продължаваме Промяната“, вече не е президентът“, посочи той.

Според него Гюров няма как да бъде подкрепен от опозиционна партия за шеф на БНБ, по-скоро това може да се случи с Каримански. „Има и трето име с не по-малки шансове – Димитър Радев. Ако нито Гюров, нито Каримански не съберат мнозинство, ще остане сегашният гуверньор“, прогнозира Ганев. По темата за Северна Македония политологът подчерта, че мнозинство в НС не може да се събере, но решение може и да има и чрез МС.

„Опозицията ще отвори много мощен фронт в коалицията с БСП и ИТН, ако ПП настояват без компромис да се вдигне ветото на преговорите на РСМ, това може да стигне близо до разпад на коалицията“, смята Ганев. И допълни, че ключови ще бъдат президентските избори във Франция, след които ще има развитие.

Според проучвания БСП, „Възраждане“ и „Продължаваме Промяната“ са застрашени от новия проект на Стефан Янев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ