Кандидатът на Киро за БНБ: Покривам минималните изисквания за шеф! Ако ме изберат, ще си доуча…

7 Dni Bulgaria03.04.2022
payimage-520377 (1)

„Всяка трудна ситуация прави коалицията по-силна“. Това заяви кандидатът за управител на БНБ от „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров в „Тази неделя“ по повод двубоят му за поста с представителя на коалиционния му партньор Любомир Каримански от ИТН.

По отношение на дипломата си, Гюров определи разкритията на ГЕРБ като „координирана акция и сценарии“.

„Само да уточня нали, че тук става въпрос за регистрация на дипломата, а не за нейното съществуване. Процедурните правила изискват кандидатът да има минимална образователна степен магистър, така че изпълнявам всички условия. Има изискване за регистрация на тази диплома за достъп до трудовия пазар извън учебните заведения. Ако дойде времето да стана гуверньор на Българската народна банка, до този момент ще бъдат направени всички необходими стъпки за регистрация на тази диплома“, заяви Гюров.

Това заяви Гюров по повод повдигането на въпроса за регистрацията на докторската му степен от Виенския университет, но не поиска да уточни кой седи зад тази атака, а само каза, че тя е видна по това кои партии говорят за това при изслушването му.

Що се отнася до последвалото бързо регистриране на дипломата му, Гюров го определи като „престараване на нашите сътрудници“.

„Процедурите са били задействани и както излезна становището на министерство на образованието с оглед на високия обществен интерес, проверките са били направени. Те са служебни проверки, те са били направени. В крайна сметка виждате това е една техническа тема, която няма отношение към изслушването“, каза Гюров.  



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ