Ужасяващо! Училищен бой между момчета в Монтанско, има тежко пострадал

училище

Отново бой между ученици, този път в училищният двор. Две момчета от девети клас се нахвърлили с юмруци върху техен съученик, година по-голям от тях. Учител ги разтървал, но битият е настанен в монтанската болница.

Боят между учениците се случва в средата на миналата седмица – минути преди началото на седмия час в средно училище „Христо Ботев“ в град Брусарци.

„Той сутринта отиде жив и здрав на училище, а след това се прибира пребит“, разказва Велко Пелин, баща на битото дете пред Нова.

Синът на Велко, който е десети клас, бързал да излезе на двора, където се провеждал час на класа. На вратата се сблъскал с момче от девети клас.

„При бързината и при разминаването на вратата, ученикът, който в случая е потърпевш и чиито родител ви е извикал, неволно с раницата удря един от учениците от 9 клас. Деветокласника го обижда с нецензурна дума започваща с „П“, десетокласника му отговаря със същата дума“, заяви Асен Арсенов -директор на СУ „Христо Ботев“- гр. Брусарци.

Секунди след това момчето от девети клас догонва на двора другото дете и според думите на директора започва да му удря шамари.

„Деветокласника му удря два шамара в резултат на което получава силен ответен удар от ученика от десети клас и виждайки това нещо друг ученик от десети клас се включва и той“, твърди Асен Арсенов -директор на СУ „Христо Ботев“- гр. Брусарци.

Учител ги разтървава. А боят е заснет от видеокамера в училището, и записите вече са предадени на полицията. Бащата на битото дете няма обяснение какво е провокирало агресията.

„Разказа ми вече като го взех, че са му нанесли побой двамата според него без да има никаква вина. Едно от тези момчета, което е виновното не му е за първи път, но никой явно не е подавал сигнал“, посочва Велко Пелин- баща на билото дете.

Именно нахвърлилото се момче преди е бил наказван със забележка заради поведението си. Предстои да бъде решено дали той и другият ученик, който му е помагал в боя, ще бъдат наказани.

„Кой заслужава да бъде наказан с предупреждение за преместване в друго училище и кой да бъде преместен в друго училище“, заяви Асен Арсенов -директор на СУ „Христо Ботев“- гр. Брусарци.

Десетокласникът е настанен в болница с мозъчно сътресение, а баща му ще си търси правата в съда.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ