От местопрестъплението: Пиян перничанин бушонира полицай, газиха друго ченге в плевенско

Полиция

Пиян мъж бушонира полицай, а друго ченге за малко да бъде прегазено при преследване по време на акция.

Първият униформен е пострадал при изпълнение на служебните си задължения в Перник. Инцидентът станал при опит за въдворяване на ред след сигнал за семеен скандал на ул. „Юрий Гагарин“ в пернишкия квартал „Изток“, съобщи Областната дирекция на вътрешните работи. При задържането на видимо употребил алкохол 40-годишен мъж, патрулен полицай е бил ударен в областта на лицето. Извършителят е криминално проявен и е арестуван за до 24 ч. с полицейска мярка, като по случая е започнато бързо производство.

Междувременно в Плевенско е задържан мъж, опитал да прегази полицай при проверка и оказал съпротива при арест, съобщиха от полицията. Това е станало по време на съвместната полицейска операция за противодействие на кражбите, проведена на 2 април в Плевен от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Специализирани тактически действия“.

В хода на акцията, към 01:05 часа, в района на жп гара Каменец, били предприети действия за проверка на автомобил, движещ се с изгасени светлини. Шофьорът не се подчинил на подадения му сигнал за спиране и с риск да прегази полицейски служител, който успял да избегне удара, ускорил в посока село Обнова.
Последвало кратко преследване, когато колата внезапно спряла и от нея изскочил мъж, побягвайки към крайпътните храсти. Опитът му да се укрие бил осуетен. В крайна сметка той, останал на мястото си, но оказал съпротива при задържането.
Изяснена е самоличността на двамата арестувани – 37-годишни жители на плевенското село Бохот. В колата, с което се придвижвали с изцяло зацапани с кал регистрационни номера, полицаите открили пет туби с вместимост от 20 и 30 литра и маркуч с мирис на петролен продукт, лостова ножица с прикачено въже към нея и раница с множество инструменти – отвертки, гаечни ключове и други.
Колата е репатрирана от мястото и се намира на съхранение в поделение на полицията, а извършителите са задържани за срок до 24 часа. За случая е уведомена прокуратурата и е образувано е досъдебно производство.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ