Киро Тъпото затвърди впечатленията за трусове в коалицията: Скри се като мишка от неудобни въпроси

кирил петков

Министър-председателят Кирил Петков затвърди впечатленията за сериозни трусове в управляващата коалиция, след като днес избяга от неудобните въпроси на журналистите за случващото се във властта Премиерът пристигна тази сутрин на разпит в Софийска градска прокуратура, който продължи близо 3 часа.

Въпреки че Петков обеща да говори пред медиите, когато разпитът му приключи, той се спря едва за няколко минути пред чакащите го на крак журналисти. Известният като Просто Киро министър-председател се увъртя в отговорите си за показанията, които е дал, а точно преди да избяга от репортерите, отговори единствено на удобно зададения въпрос на журналист от правителствения вестник „24 часа“.

Въпросът, свързан със заседанието на ВСС, което в момента разглежда искането на Надежда Йорданова за отстраняването на Иван Гешев, даде възможност на Петков още веднъж да поиска оставката на главния прокурор, като така да отклони вниманието от всички актуални теми.

Ето и няколко неудобни въпроса, на които министър-председателят не отговори, но ПИК ще продължи да му ги задава:

1. Защо се изявява като свидетел на Васил Божков и представя пред МВР и прокуратурата твърдения, за които няма никакви доказателства?

2. Смята ли Кирил Петков, че е нормално да се арестува лидерът на най-голямата опозиционна партия в страна-членка на ЕС, без да има доказателства за извършено престъпление?

3. Ще се извини ли и ще поеме ли отговорност за разрушения имидж на България в ЕС след ареста на Борисов?

4. Ще подкрепи ли правителството искането на коалиционния партньор „Демократична България“ за предоставяне на военна помощ на Украйна?

5. Ако подкрепи искането, каква помощ ще предоставим и какво ще е отношението на партньорите към БСП, която категорично обяви, че е против подобно предложение?

6. Защо Петков мълчи за скандала с кандидатите за гуверньор на БНБ?

7. Как ще коментира изказването вчера на Лена Бориславова, която беше уличена в лъжа от Слави и Каримански?

8. Защо промяната реши да издига свой кандидат за БНБ и така е на път да разцепи коалицията?

9. Ще се извини ли на българите вицепремиерът му Aceн Василев за изказването си, че горивата няма да минат 3 лв., като в момента в големите бензиностанции те започват от 3,06 лв.?

10. Ще се извини ли вицерпремиерът му Корнелия Нинова на българите за изказването си, че цената на олиото била изкуствено вдигната, въпреки че и към днешна дата цената на бутилка започва от 5 лв. нагоре?

11. Ще спре ли меморандума с „Гемкорп“ – компанията, зад която се смята, че стоят парите на руски олигарси?

12. Кой лъже за меморандума – Асен Василев и Американското посолство?

13. Ще спре ли мегапроекта за батериите, в който ще се излее повече от 1 млрд. От парите от Плана за възстановяване, ако се установят нередности?

14. Ще обясни ли защо дъщерите му се возят с кортеж на НСО?

Агенция ПИК няма да се откаже и ще настоява министър-председателят да даде отговор на тези въпроси.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ