Брутално! Разбиха гнусна банда във Варна заради брутални секс сцени с бебета и деца

Полиция, ГДБОП

Специализирана полицейска операция е проведена на 1 април от служители на отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП и колегите им от сектор БОП във Варна, под ръководството на Варненската районна прокуратура, предава БЛИЦ.

В хода на действията е задържан 54-годишен мъж – член в международна организирана престъпна група, създаваща и разпространяваща в глобалната мрежа материали, показващи брутални сцени на сексуално насилие над деца на възраст от два месеца до 13 години.

От дома на варненеца са иззети веществени доказателства за престъпната му дейност. На задържания с полицейска заповед за срок до 24 часа предстои да бъде повдигнато обвинение за притежание и разпространение на порнографски материали, за създаването на които са използвани деца.

Според събраните до момента данни, участниците в международната престъпна мрежа са използвали специална криптирана P2P комуникационна платформа, с помощта на която обменяли помежду си файловете с детска порнография. Целта на тази платформа била максимално да бъдат затруднени правоприлагащите органи, възпрепятствайки ги от проследяване и установяване на участниците в престъпната група.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ