Голяма трагедия! Кървава баня на площадката на „Лукойл Нефтохим” в Бургас!

Пирогов, Линейка

Двама работници от бургаското предприятие по машинен и електромонтаж „ПМУ” АД не спазиха елементарни изисквания на инструкциите за трудова безопасност и предизвикаха страшна трагедия на площадката на „Лукойл Нефтохим”.

Това съобщава Флагман.бг, след като днес техни колеги позвънили в редакцията в очакване изданието да оповести какво точно се е случило вчера. Загинал е 57-годишен мъж, а съекипникът му – на 53 г., е в критично състояние в интензивното отделение на УМБАЛ-Бургас.

Монтажистите са били част от специализиран екип, който е повдигал огромен тонаж при ремонт на инсталация, но без преди това да се направят изчисления за издръжливостта на сапана. Той е бил изработен от стоманено въже, което е можело да издържи товара от желязо – не повече от 2 тона, а в т. нар. сандък е имало повече от допустимото.

Експерти по трудови злополуки започват работа, за да установят истинската причина за допуснатата страшна трагедия. Засега се смята, че стоманеното въже не е било подложено на изпитание, преди да бъде използвано. И двамата мъже са стоели под така наречения сандък. Загиналият работник буквално е бил премазан, а колегата му – тежко ранен.

От „Лукойл Нефтохим”-Бургас подчертават, че случилото се няма нищо общо с производствена авария.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ