Внимание, шофьори! КАТ засилват контрола – започва мащабна акция в цялата страна,

Полиция, КАТ

„Пътна полиция” започва акция „Колани“. Тя е по линия на Roadpol и е насочена към завишен контрол по използването на обезопасителни средства в автомобилите, каза пред Нова телевизия инспектор Лъчезар Близнаков от отдел “Пътна полиция” към Главна дирекция „Национална полиция“.

Акцията се провежда на територията на всички държави членки на ЕС „Тя ще е насочена както към водачите, така и към пътниците. Продължаваме да установяваме случаи на пътници, които не знаят, че трябва да използват обезопасителни колани на задните седалки. Това говори, освен за безотговорност, и за непознаване законите в страната. Безкомпромисни ще сме към родители, които возят децата си без обезопасителни системи. Наред с безопасността, която трябва да осигурят, учат децата си и на неподходящо поведение като участници в движението”, обясни той.

За 2020 година констатираните нарушения от този тип са близо 100 хиляди.

„Наред с предвидената санкция от 50 лева, ще се отнемат и шест контролни точки”, уточни инспектор Близнаков.

Акцията ще продължи седмица. Продължават и действията на екипите срещу залавянето на водачи, шофирали след употребата на алкохол или наркотици.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ