Властта се разпада! Асен Василев се хвали пред свои: Киро е пътник, аз съм следващият премиер!

асен василев

Киро е пътник, аз съм следващият премиер, хвалел се открито финансовият министър Асен Василев пред свои коалиционни партньори.

Това научи ПИК от депутати от управляващата партия ПП.

Василев, по-известен като Кокорчо, твърдял, че това правителство приключва скоро и ще бъде съставен нов кабинет в рамките на същото управляващо мнозинство, този път оглавяван от самия него. И без това Кокорчо отдавна се изживявал като премиер в сянка и се отнасял снизходително към титуляря.

В последните седмици отношенията между двамата ортаци Кирил Петков и Асен Василев се смразили, разкриват техни приближени. Очертали се два антагонистични лагера – Киро и любовницата му Лена Бориславова срещу Асен Василев и съпругата на Даниел Лорер, Виолета. Всеки един от лагерите имал претенциите да управлява държавата и да налага своята роля.

За Петков и Лена работел твърдо вътрешният министър Бойко Рашков, подкрепян финансово от Дубай и Васил Божков. Зад Василев пък стоял шефът на НАП Спецов, който бил ползван за мокри поръчки срещу неудобни бизнесмени, които отказвали да отчисляват „парса“ за Кокорчо.

Не подценявайте Виолета Лорер, тя е силната жена в шуробадажашкия кръг на харвардите, съветва депутат от „промяната“. Госпожата имала пълен контрол над съпруга си и се опитвала да контролира по същия начин изпълнителната власт.

Перверзна компания, опасни за България типове с тежки комплекси – така обобщават ситуацията в Министерски съвет коалиционни партньори на харвардите.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ