Гърми страшен скандал: Киро натиска БАБХ да си измисля престъпления в ГКПП „Капитан Андреево“

payimage-519877

Пети ден служителите на БАБХ не намират никакво нарушение в изпълнение на нормите за фитосанитарен, ветеринарен и здравен контрол на ГКПП „Капитан Андреево“, но въпреки това по нареждане на директора на агенцията Христо Даскалов проверяващите трябва да напишат негативен доклад с множество нарушения в закона, научи ексклузивно ПИК.

Целта е пиар акцията на Капитан Андреево да завърши с „успех“ за управляващите и за пореден път вниманието на обществото да бъде отклонено в посока различна от реалните проблеми в държавата.

Няколко дни след като премиерът Кирил Петков, по известен като Просто Киро, посети ГКПП „Капитан Андреево“, за да извърши проверка на начина, по който са организирани фитосанитарният контрол и контролът върху продукти с животински произход на границата, цялата машина на БАБХ се е впрегнала да намери на всяка цена някакво нарушение.

С атаката лично е натоварен зам.-директорът на БАБХ Ангел Мавровски, който от началото на проверката е на граничния пункт и с неадекватното си поведение е привлякъл вниманието на всички служби, работещи в района. Виковете и крясъците му по редовите служители на БАБХ се чуват чак на митническия терминал, разположен на няколко десетки метра от този на БАБХ. Със заплахи, викове и псувни той се старае да вземе страха на всички хора работещи там и да ги накара да постигнат желания от шефовете му резултат. За поведението и думите му, които са в разрез с нормите и нарушават няколко точки на закона, вече са подадени сигнали в Окръжна прокуратура-Хасково, както и до административния ръководител на ВКП.

Въпреки скандалите, нарушение на законите в работата на държавните служители на граничния пункт и към момента все още не е открито, а подчинените на директора не смеят да му докладват, че всичко с граничния контрол и лабораторията за фитосанитарен контрол е наред.

С наказателната акция, в която едни държавни служители трябва да атакуват други техни колеги, се цели да се постигне негативен доклад за дейността им, който после да бъде предоставен на дисциплинарен съвет и да послужи за мотив за решение всички те да бъдат уволнени.

На проверяващите екипи, изпратени от София и други областни дирекции на ГКПП „Капитан Андреево, се оказва неистов натиск да пишат лъжливи доклади относно дейността на колегите си, които осъществяват контрола там, научи медията от свои сигурни източници от граничния пункт.

Нещо повече, сред проверяващите вече назрява бунт, като много от тях не са съгласни да изпълняват политически поръчки и обмислят или да си вземат болнични, или да сезират компетентните власти относно натиска, който им се оказва.

Акцията върви по линията на Кирил Петков, а изпълнители са зам.-министърът на земеделието Иван Христанов, директорът на БАБХ проф. Христо Даскалов и зам.-директорът на БАБХ Ангел Мавровски – всички те са от „Продължаваме промяната“.

Проверяват се също и боксове за животни, които са по-чисти и от болница, твърдят източници. Говорителят на правителството Лена Бориславова каза, че се ползват за карантиниране на живи животни внос от Турция към България, но истината е, че такъв внос няма от над 10 години, защото Турция не изнася, а внася от ЕС живи животни, споделят експерти.

Понеже нещата отиват към провал от страна на акцията, в момента въпросните длъжностни лица неистово натискат служителите на БАБХ да измислят нарушения и да излязат от ситуацията.

Служителите на граничния пункт, които отговарят за граничния контрол, споделят, че възприемат т.нар. проверка като наказателна акция.

Каква е скритата цел на целия този цирк и дали идеята е да се изземе бизнеса на даден субект, за да се даде на друг тепърва предстои да разберем!



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ