ГЕРБ: Ако управлявахме ние, Митрофанова отдавна щеше да е персона нон грата

payimage-518550

Твърденията на премиера Кирил Петков, че “последния път българското правителство е взело решението (б.а. – за американските изтребители F-16) накрак” отхвърлиха днес от ГЕРБ в парламента.

“Това са поредните глупости, казани от премиера в опита му да е оригинален, но не му се получава”, каза Христо Гаджев от ГЕРБ.

Има не един, а четири договора. Те бях подписани през август 2019 г., в следствие на което придобихме първите 8 самолета. Да се говорят подобни глупости е несериозно и бих пожелал на Петков да отиде в министерството на отбраната и да се запознае с експертите. Нека влезе в крак и да избере кой ще води преговорния екип, и да създаде комисията, която ще разгледа предложенията. Ако толкова държи да проведе качествени преговори, нека влезе в крак и да си организира работата, настоя Гаджев.

Неведнъж съм говорил за премиера като за човек без памет, особено по въпроса за РСМ. Сега той не знае какво се случва и с отбраната, каза и Даниел Митов.

Стана норма да научаваме какво се е случило в страната ни от чужбина. Това явно са новите измерения на прозрачността. Това е като да научаваш за жена си от съседа, възмути се и Томислав Дончев.

Ако управлявахме в момента, г-жа Митрофанова много отдавна щеше да е обявена за персона нон грата. Тя много отдавна прекрачи границите за това какво е позволено на един дипломат, каза Митов по повод искането на ДБ руската посланичка в София да бъде изгонена.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ