От ГЕРБ със сериозни притеснение за Плана за възстановяване: Прилича на подготвян лобистки проект

александър иванов

Притеснителен е размерът на средства от бюджета, заложени да влязат в Плана за възстановяване. Това каза в ефира на „Твоят ден” по Нова нюз депутатът от ГЕРБ Александър Иванов.

„България е последната държава от ЕС, в която ще бъде потвърден Планът за възстановяване. Притеснително е, че има много средства, заложени от бюджета на държавата, които да влязат по този план. Не сме оптимисти. Има опасения, че важни средства за българската икономика няма да влязат навреме. До 2023 година 2/3 от тези пари трябва да бъдат договорени за разплащане. Технически и управляващите имат опасния, че това няма да се случи”, обясни той.

Александър Иванов обърна внимание, че българските граждани не са започнати с плана или с последната негова версия.

„Тя многократно беше променяна, запознати сме с една презентация, която беше публично представена. Притеснителна е прекомерната иновативност, заложена в плана. Опасен експеримент е да се разходват толкова средства за батерии. Това е прецедент и не се препоръчва от експертите никъде по света. Прилича на подготвян лобистки проект, за определени производители да си доставят батериите в България”, каза още депутатът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ