Любомир Талев: Слави Трифонов вероятно е съгласувал с Радев разклащането на коалицията

payimage-518231

Мразя да се оказвам прав по такива въпроси, но това, което написах преди три дни, участникът в управляващата коалиция Станислав Трифонов го каза днес: Премиерът Кирил Петков готви национално предателство по темата с поканата за членството на Република Северна Македония в ЕС, като се готви да оттегли българското вето, независимо от това дали властите в Скопие са се отказали от посегателствата върху българския език и история и са прекратили терора над македонските граждани със запазено българско национално самосъзнание. Няма по какъв друг начин да изтълкуваме думите на Трифонов за договаряне на тъмно и търгуване с българския език и история.

Разбира се, това не превръща Трифонов автоматично в добрия герой в този сюжет. Фактът, че реши да изрази тази позиция и да разклати и без това тресящата се коалиция точно сега, е в очивидна услуга на и най-вероятно съгласувано с президенството. Да си спомним как партията на Трифонов беше в пол позишън да състави кабинет и в 45-то, и в 46-то Народно събрание. Но отказа да го направи, гарантирайки по този начин, че изборите за преизбирането на Румен Радев ще бъдат произведени от служебно правителство, назначено от… Румен Радев. Както и че след вторите поред предсрочни избори, властта ще бъде поета от новоизградения субект ПП, който тогава се ползваше с благословията и подкрепата на държавния глава.

Днес, когато отношенията между „Дондуков“ 1 и 2 видимо са обтегнати до крайност, а край тъчлинията загрява нов политически играч, минаващ за креатура на президентството – Стефан Янев, очевидно е време харвардите да бъдат наказани за опитите си да се емананцирират от политическия си създател и ролята на човека, предизвикващ предсрочните избори, по добре отработената схема отново е поверена на Трифонов.

А на нас остава да се дивим на политическия и човешкия морал на всички участници в настоящото управление.

От Фейсбук профила на юриста Любомир Талев



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ