Извънредно! От министерство на правосъдието с важни данни за магистрата, заплашен с убийство

брифинг

Случаят е от такъв характер, че голяма част от фактите, които го касаят, представляват класифицирана информация. Искам да обърна внимание, че абсолютно всички магистрати, които до септември миналата година са били под охрана и защита от страна на бюрото за защита, след промяна на закона са преминали веднага под охрана на Главна дирекция „Охрана“. Това каза зам.-министъра на правосъдието Емил Дечев по време на извънреден брифинг.

„Видът на мерките за защита и охрана не е бил променян, останал е същият.

Дори за много от тези магистрати самата физическа охрана е останала същата, т.е. служителите, които са работили в Бюрото за защита са преминали в Главна дирекция и са продължили да охраняват тези магистрати.

Призовавам ви да не се политизира конкретният случай и силно се надяваме да не се злоупотребява с него и да се използва за някакви цели. Установили сме контакт и с МВР, за да подпомогне работата по случая“, заяви още той.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ