Дончев хвърли бомба: Тепърва ще разбираме какви ангажименти е поело правителството пред ЕК

Томислав Дончев

Тепърва ще разбираме какви ангажименти е поело правителството пред ЕК – нещо, което до момента е съвършено неясно, това заяви Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС по време на брифинг в кулоарите на парламента.

Европейската комисия дава зелена светлина на Плана за възстановяване на България, стана ясно по-рано на съвместна пресконференция в Министерския съвет на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен и премиера Кирил Петков. Като „безпорно добра новина“ определи това Дончев.

„Разбира се, това не е краят на процедурата. За да имаме одобрен план в пълния смисъл на думата и България да има право да го изпълнява, е необходимо одобрение на Съвета. Но искрено се надявам това да се случи в следващите няколко седмици. Трябва да поздравя всички екипи последната година и половина, които работиха по текста на плана. Но ние имаме правото и задължението да задаваме въпроси“, посочи още Томислав Дончев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ