Колтуклиева: Слави, искай й оставката на тази хлевоуста чиновничка Лена! Позори твоите хора

Слави Трифонов

Асене, кажѝ си! Василев, признай си!

Мислиш, че не се досещаме ли?!

Нека да е ясно. Министърът на финансите е този, който не иска чужд човек да бъде избран за управител на Българска народна банка. Не просто не желае, в паника е!

Защото само от камбанарията на БНБ се вижда какво точно се прави в МинФин: как се пренасочват парични потоци, как се извършват разплащанията по европейските програми, къде се върви по ръба на закона и как се прескача отвъд него.

Затова премиерът рискува коалиционния мир! Защото финансовият министър го натиска. И то здраво го пристиска до стената.

Затова се прави всичко възможно Любомир Каримански да се откаже в полза на Андрей Гюров.

Видя се вече, че председателят на парламентарната група на “Продължаваме промяната” е напълно неподходящ за гуверньор; разкриха се лъжите с дипломната му работа, с прикритата му служба в руска банка във Виена.

Защо Андрей Гюров?! Защото Андрей Гюров е доверен човек на Кирил Петков!

Андрей Гюров е заведен при Кирил Петков преди изборите през ноември 2021 г. лично от най-добрия му приятел от детските години, от съседа му на ул.”Цар Иван Шишман” и съученик от руското училище, от неговия кумец Борис Георгиев. Родителите на Борис Георгиев отдавна са забогатели и са се преместили да живеят във Виена. Именно във Виена са се запознали Андрей Гюров и Борис Георгиев.

“Продължаваме промяната” организира мащабна кампания за дискредитирането на Любомир Каримански, всичките й присъдружни медии се надпреварваха да го очернят. В злонамерените атаки се включиха дори председателят на парламента Николай Минчев и говорителката на правителството Лена Бориславова.

Слави, искай й оставката на тази хлевоуста чиновничка! Тя може да е началничка на началника и да върти Кирил на малкия си пръст, но ти не й позволявай повече да позорѝ твоите хора.

Вчера Кирил Петков, който започна час-по-час да си изпуска нервите, е изкрещял пред Тошко Йорданов гнусна тирада с обиди и ругатни срещу Любомир Каримански. Затова надвечер Слави Трифонов се разгневѝ! И вече е невъзможно да отстъ̀пи.

Какво още се случи вчера? Депутатите от “Продължаваме промяната”, от БСП и от ДБ не отидоха на заседанието на парламентарната комисия по бюджет и финанси и така провалиха гледането на законови промени, предложени от вицепремиера и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов, който е от квотата на “Има такъв народ”. Освен това ПП, БСП и ДБ показаха на Любомир Каримански, че са на крачка от това да го свалят от председателското място в комисията.

Нагло. Безпардонно. Брутално.

Никога коалиционни партньори не са си правили такива мръсни номера.

В ответ – Тошко Йорданов е разпоредил на депутатите от “Има такъв народ” да не влизат на заседания на парламентарните комисии и да не гласуват за законопроекти, предложени от “Продължаваме промяната”.

Война! Безпрецедентна война в парламента!

От фейсбук на журналистката Соня Колтуклиева



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ