Политолог: Подкрепата за правителството се свива дотам, че и неговите симпатизанти чудят защо го подкрепят

доц. Румяна Коларова

Има много малко събирателни точки между формациите в правителството. Тактиката от кръглите маси да се отлагат проблеми вече дава дефекти. За обществото става все по-видимо, че партиите са фиксирани около собствените си приоритети. Това заяви Христо Панчугов в студиото на “Тази сутрин” по БТВ.

“Проблемите на коалицията не са еднопорядкови. Имаме проблем с влизането във властта. Първоначално изглеждаше сякаш тези проблеми не съществуват, защото те се бяха договорили за принципни министерства. Второто е свързано с постигането на основните приоритети на всяка една от партиите. Тук проблемът е, че те просто са несъвместими. На всички партии им се налага да направят трудни политически ходове, а всяка партия не е готова да плати за тях”, коментира Румяна Коларова.

Според Панчугов големият въпрос е защо да се задържи това правителство, защото до този момент то показва неефективност.

По думите на Коларова случващото се около МРРБ показва, че служебните правителства са направили “голям гаф”.

“Нагласите на българските избиратели преживява пречупване. То е свързано с ареста на Борисов, Горанов и Арнаудова. Избирателите не тържествуват вече, но част от тях имат нужда да обяснят, че не подкрепят това правителство. Подкрепата за управляващата коалиция се свива дотам, че нейните симпатизанти се обясняват защо я подкрепят”, обясни тя.

Панчугов беше категоричен, че формулата на коалицията е свързана с управление на министерствата като “феодални царства”.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ