Властта се разпада! ИТН сърдити на „Промяната“ заради АПИ, напуснаха пленарната зала

тошко йорданов

Пленарната зала напуснаха депутатите на Слави Трифонов от „Има такъв народ“ преди минути. Причината – за втори ден от дневния ред отпадна точката за Агенция пътна инфраструктура, с която трябваше да се реши как тя да се разплати със строителните фирми така, че да не спрат ремонтите на пътища в страната.

Отпадането на точката днес бе поискано от лидера на СЕК и депутат от ПП Константин Бачийски с мотива, че сега не е времето за тази точка, а може би тя трябва да мине и през антикорупционната комисия. Предложението бе подкрепено от 108 депутати, 35 се въздържаха, а 35 бяха против.

Спечелилата най-много гласове политическа партия бламира собствения си министър-председател, каза от трибуната зам.-шефа на ИТН Тошко Йорданов. Той обясни, че депутатите стават за смях, защото това трябвало да се разгледа още вчера, а вместо това го отложили за днес и сега пак се иска отлагане.

След това той и колегите му от ИТН напуснаха пленарната зала.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ