Тирове обсадиха парламента! Шофьори скочиха срещу спрените пари за пътища, плашат с блокада на държавата

payimage-528381

Протест на тираджии срещу спрените пари за ремонт на пътищата се провежда пред Народното събрание. В същото време отвън министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов дава брифинг за спрените пари на пътищата. Протестът се събра минути след като ПП блокира в НС гласуването на парите за пътища, за които призова Гроздан Караджов.

По думите му е предателство да се блокира строежът на пътищата.

Работата стои на трупчета, защото не се взимат решения, моето място е тука, аз не съм министър на една или друга партия, аз съм министър на тези, за които съм избран, посочи той, като заяви, че остава с пътищарите отвън.

Като са им прекратили договорите на хората, трябва да ги молим да ги продължим. Задълженията към тях са 1,1 млрд. Трябва да изплатим поне половината, за да продължат да действат, посочи той.

Тираджиите обявиха, че ще избият някой без да искат заради лошите пътища. Представител на пътищарите обяви, че ще блокират цялата държава след две седмици, ако не се пуснат парите за пътищата.

Представителите на тираджиите влязоха заедно с министъра на регионалното развитие Гроздан Караджов в Народното събрание за среща с председателя Никола Минчев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ