ИЗВЪНРЕДНО: Прокуратурата с първи с подробности за задържаната бивша румънска министърка на Кулата

Сийка Милева

Осъдена на 6 години затвор бивша румънска министърка Елена Удря е била задържана при опит да излезе от България, съобщиха от МВР. Екшънът се е разиграл на ГКПП „Кулата“

Сигналът е получен в четвъртък, 7 април. Румънските полицейски власти са поискали помощ с цел локализиране на територията на страната на лек автомобил и придвижващите се с него лица, тъй като едното е румънска гражданка осъдена на 6 години лишаване от свобода за корупция.

„Към момента се чака превод на български език на европейската заповед за арест. Едва след това ще бъде внесено самото производство в Районния съд в Благоевград“, обясни за този случай на специална пресконференция говорителката на прокуратурата Сийка Милева.

Искането ще бъде внесено в законоустановения срок от 72 часа, уточни още Милева.

Софийска районна прокуратура се е самосезирала, каза тя и какви мерки са предприели от държавното обвинение с твърдението на депутата Любомир Каримански, че е бил заплашван с текстово съобщение на личния си телефон.

„Аз няма да потвърдя името на колегата. Вие всички знаете, че софийска районна прокуратура наблюдава производството. Това, което вчера е извършено, е направен оглед на кабинета на колегата. Разпитани са трима свидетели, иззети са записите от камерите, от кабинета са иззети и веществените доказателства. Самият той също е разпитан“, съобщи Милева и какви действия са предприети от страна на държавното обвинение по заплахата с патрон срещу спецпрокурора Ангел Кънев.

Работи се по всички версии, нека оставим колегите да свършат определен обем от работа и ще ви информираме, апелира тя.

Прокурор Сийка Милева заяви, че по казуса с удрянето на шамар на турски шофьор на камион от наш катаджия, вече е разпоредено на дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР да провери и докладва случая.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ