Ужасяващо! Захвърлените делфини край бургаско училище – разфасовани от професионален касапин

Полиция, Крими

Наказание от три до пет години затвор може да получи злодеят, който разфасова тела на делфини и ги захвърли до бургаско училище. Това каза пред бТВ главният експерт в „Биоразнообразие“ към РИОСВ – Бургас Мария Андреева.

„Това предвижда Наказателния кодекс. Според Закона за биологичното разнообразие пък наказанието за улов на делфини е от 500 до 10 000 лева в зависимост от това дали става въпрос за физическо или за юридическо лице“, уточни тя.

Кореспондентът Лора Стаматис пък каза, че е показала ужасяващата снимка с двата трупа на специалисти, които се занимават с изследвания на китоподобни бозайници. Определиха я като дело на професионален касапин, добави тя.

„Телата на двете морски животни са на млади екземпляри – мъжки и женски. Установихме, че са направени надлъжни разрези в гръдната част. Липсват рибиците от двата трупа“, заяви Мария Андреева.

„Такъв случай досега не сме имали. Той вече е даден на прокуратурата. Труповете са съхранени при подходящи условия“, добави тя.

„Разследващите ще кажат кой стои зад това ужасно дело. Рибарите са запознати със закона и знаят, че при улов на делфини, трябва веднага да бъдат върнати водата, независимо дали бозайниците са живи или мъртви“, коментира пък Димитър Петков от ИАРА.

Не сме имали подобни случаи, добави той.

Вероятно рибицата от делфините е използвана за храна, каза още Петков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ