Борисов: Безскрупулни и подли, Петков и компания са добри само в кражбата. Държат се като мутри

бойко борисов

Бойко Борисов е събрал цялата парламентарна група на ГЕРБ в Хасково заради нескопосаното управление на правителството на Кирил Петков. 350 човека присъстват в залата на театъра.

„В тази зала има само победители. Една жена ме попита кой е гласувал за „Продължаваме промяната“. Аз се замислих, защото не виждам такива. Спомняте ли си как се нареждахме по време на пандемията и вие ръкопляскахте на българските лекари. Когато управлявахме ние, нашият лидер ме извика в кабинета си, нашият лидер Борисов ме извика и каза, че трябва да дадем още пари на лекарите. Сега от първиаоприл тези пари ги взеха“, каза бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов. Според него парите за медиците се крадат затова правителството трябва да подаде оставка.

„Освен, че в живеем в държавата на измяната, живеем в държавата на държавната измяна от министър-председателя. Кирил Петков не знае с кого е подписал така нареченото писмо. А то уж беше подписано с настояването на американското посолство и американското правителство. Те опровергаха. Асен Василев лъже. Просто Киро и Просто Асен не само лъжат държавата, но вече заплашват националната сигурност на България. Вчера въпросният временно изпълняващ длъжността премиер си позволи да изложи на опасност живота на български офицери като обяви на живо акция на българското разузнаване в Мариуопол за спасяване на нашите моряци. Киро, ти отскоро си българин. Службите за това са специални и операциите им са специални, за да не може някой дилетант като теб да излезе и да обявява техни действия“, каза от трибуната Десислава Атанасова. Ти припомни, че не е имало подслушвания по време на управлението на ГЕРБ.

Делян Добрев каза един плюс за правителството и той е, че е показал как не се управлява. Първият минус бил, че хазната е празна. Кабинетът посягал на „фискалния резерв от 4,3 млрд. лв“ Той попита къде са отишли останалите пари.

„Понякога се случват обсурди. Като например лидерът на най-голямата опозиционна партия да е в ареста. И друг по-голям абсурд е Кирил Петков да е министър-председател. Има партии, които ако спрят да мразят някого, ще се разпаднат. Ние не сме такава партия. Те ще се сринат от собствената си настоятелност. Нашата задача е да останем заедно“, призова Томислав Дончев.

„Те са безскрупулни, подли. Вчера Петков казва как министър-председател може да бъде тричан. А аз питам как те говориха по мой адрес. В Хасково сме и вие излъчихте Просто Наско. Да си пожелоям някой да влезе и да направи тест за наркотици на министрите. Имат изключителен медиен комфорт. В Перник в една дискотека минали едни такива като нашите и попитали „Това частен бой ли е или може и ние да се включим“, каза от трибуната Бойко Борисов и продължи в актьорски етюд с имитации и пародиране.

„Никога не съм имал къща извън Банкя, нито кюлчета, нито пари. Но целият този комплект, финансиран от мутрите в България, се изправи срещу мене. Грабят ви. За моите противници кой е най-големият ми грях – пуснахме чисто нови далекопроводи и свързахме България с Румъния и Гърция. Сега, ако в едно дружеството имаш 2 млрд. лв. и изтеглиш тях, те ще кажат, че това са някакви стотици милиони. Усещате ли как ви грабят, как не виждате. Не могат да ми простят, че не продадох тръбите. 1 г. ние не управляваме и все ние сме им виновни, а баща им Румен Радев не е виновен. Само в една сфера са по-добри – кражбата. И се държат като мутри. Вчера управляващата коалиция в лицето на Тошко Йорданов каза, че приемът и Весела Чернева са победили ЕК, че ще вдигнем ветото пред Северна Македония. И днес Румен Радев избухна. Оня ден от целия пост на Слави Трифонов изведоха, че не е време за избори. А той ги направи на създърма. Народът си го харесва. Утре ще отиде да прави концерт, не иска да излезе от управлението без чест“, разгневи се Борисов.

„Заради Кирил и Асен, че не пускат парите на МРРБ, гинат хора по пътищата. „Тракия“ е в безобразно състояние. А „Марица“ не е чистена 1 г. Защо приехме инхаус процедурата. Първо казаха, че ще правят по 4 магистрали на година. Един метър не са направили, 1 лъжица не са изсипали сега. Най Големият грях на Румен Радев е, че раздели народа. Всичко катастрофира в момента и няма отърване. Радев да си носи отговорност за тези, които доведе. Казвам го без никаква злоба. Миналата година му оставихме пълен фискален резерв. Те ги взеха и сега какво правят – Борисов даваше по 50 лв., аз давам 70 лв. Лихвите и заемите се връщат. Ако аз бях премиер и финансовият министър провали сделка-как Асен Василев за пореден понеделник тегли заем, той щеше да си е заминал до вечерта. Той вика, че имало полицейщина 12 г. Тези от „Да България“ като виждат как плана за възстановяване е направен за няколко фирми. Урсула фон дер Лайен каза за сделката с батериите. Защо? Защото „Файнейшъл таймс“ го написа. Сега викат, че Украйна им пречи“, каза Борисов. Той нарече Киро и компания „големи артисти“.

„Мутрите им платиха за протестите и сега управляват. И лично премиерът е свидетел на човек по закона „Магнитски“. Затова трябва да се оставят да се сринат. В момента всичко минава през Румен Радев. Той носи отговорност за всичко, което се е случило. Както в романа бяха казали „Аз съм те създал, аз ще те убия“. Спирате с „Оставка“. Народът трябва да разбере – нито сърбите, нито унгарците се подведохме като нас. Ние се подведохме по Харвард, ей ви резултатите“, каза лидерът на ГЕРБ. Той не спря да се подиграва с културния министър и неговия потресаващ клип и завърши речта си: „Желая ви щастлив уикенд, щастлив 1 май и накрая ще я докараме до 9 септември“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ