Исторически удар! Варненските криминалисти удариха пазара на наркотични вещества (СНИМКИ)

1-(002)

Снощи, при специализирана полицейска акция криминалисти от Варна разбиха две оранжерии за марихуана, съобщават от пресцентъра на МВР. Наблюдението на разбития обект започнало преди повече от месец след получена информация за нерегламентирана дейност по отглеждане на растенията от трима варненци. Незабавно е било образувано досъдебно производство от Окръжна прокуратура Варна.

Оперативните започнали да наблюдават двата жилищни блока в различни точки на Варна. Данните от сигнала се потвърдили, като в рамките на наблюдението били установени двама мъже, който често посещавали обектите.

При стартиралата операция полицията арестувала трима варненци, на 38 и 45 години при влизането им в имотите, превърнати в оранжерии, за които са установили, че те са хората създали и поддържали оранжерията.
Единият от тях е криминално проявен и осъждан.
Открити са помещения за отглеждане на марихуана, разположено в жилищни блокове. В тях са се полагали грижи за над 220 саксии, засадени с растения от рода на конопа, в различен стадий на развитие и зрялост. Стаите били оборудвани с високотехнологични лампи, системи за климатизация, вентилация, контрол на влажността на въздуха и температурата, и напоителни системи.
За растежа на насажденията били ползвани обогатена почва и стимулиращи препарати.

Всички системи се поддържали от изградена мощна електрическа система. Иззети са също и три електронни везни, кристали, реагиращи на амфетамин и метамфетамин.

Криминалистите претърсили обитаваните от задържаните имоти и ползваните от тях автомобили.
В двата от тях са открити наркотични вещества и голяма сума пари.

Действията по разследването се осъществяват и към момента под наблюдение на Окръжна прокуратура.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ