ГОРДОСТ: Боряна Калейн със злато в многобоя за Световната купа в Coфия

боряна калейн

Боряна Калейн завоюва златен медал в многобоя по художествена гимнастика на Световната купа в София, която се провежда в столичната зала „Арена Армеец“, предава ПИК.

Нашата грация триумфира с общ сбор от 127.100 точки. За страхотното си представяне на лента, Калейн получи оценка от 31.350. 21-годишната състезателка се справи силно и в съчетанието си на бухалки, където получи 31.850 точки.

Новият ансамбъл ще представи съчетанията си на Световната купа в „Арена Армеец“.

Сребърният медал отиде за представителката на Италия София Рафаели, която е възпитаничка на внучката на легендарната Жулиета Шишманова Жулиета Канталупи. Рафаели събра общ сбор 124.550.

Стилияна Николова допълни великолепното ни представяне в многобоя с бронзовото си отличие в своя дебют на Световна купа пред родна публика. Талантливата ни грация получи общо 123 800 точки след оценка 32.050 на бухалки и 32.100 на лента.

В утрешния ден Калейн ще се бори за медали и в четирите финала на отделните уреди, докато Николова ще се опита да стигне до отличие в тези на бухалки, обръч и лента.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ