Свобода срещу евра: Само за часове натръшкаха трима тираджии край Дунав мост

тирове

Арестуваха трима водачи на тежкотоварни камиони в района на ГКПП „Дунав мост“ само за няколко часа. Двама от тях се опитали да дадат подкуп, а третият се държал агресивно с униформените служители. Чужденците са задържани за срок от 24 часа, уточняват от русенската полиция.

Заради интензивния трафик на товарни автомобили, преминаващи през българо-румънската граница, в района на ГКПП „Дунав мост“ денонощно дежурят служители на различни подразделения на Областната дирекция на МВР – Русе . Малко след полунощ на бул. „Тутракан“ униформени извършили проверка на 30-годишен румънец, който се опитал с камиона си да наруши създадената организация на трафика и направо да навлезе в района на контролния пункт. По време на проверката чужденецът подхвърлил банкнота в евро в патрулната кола, след което е бил задържан. Извикана е веднага дежурна оперативна група да документира случая.

Час и половина по-късно полицаите предприели проверка на шофьора на неправилно престояващ на бул. „Тутракан“ тир. 40-годишният турски гражданин не желаел да премести камиона си, държал се агресивно и си позволил да изблъска с ръце един от униформените служители.

Сутринта към 7,00 часа водач на турски тир се опитал да изпревари изчакващата колона, заради което бил спрян за проверка. Заедно с документите 52-годишният шофьор подхвърлил в полицейската кола банкнота от 20 евро и бил задържан.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ