Нови панаири покрай Просто Наско! Мариус Донкин иска оставката му: Това е подигравка! Гавра!

атанас атанасов

Големият ни актьор Мариус Донкин поиска оставката на министъра на културата Атанас Атанасов и оспори процедурата по избирането на нов шеф на Народния театър. Това се случи в рамките на пресконференция, провела се днес пред медии.

„Категорично не приемам тази подигравка, тази гавра от начина на провеждане на конкурса, от отношението към тези грешки, които са гавра и подигравка с националния културен институт Народен театър „Иван Вазов“. Това за мен е недопустимо. В този смисъл аз искам оставката на този министър. Мъчих се да тръгна по една линия на мисълта как тя е вървяла, за да може този човек да бъде министър на културата на България. Министър, който трябва да продължи осъществи съществената промяна. Бях склонен да приема младостта, бях склонен да приема незнанието. Не мога обаче да си обясня съществуването на това място без опит, без възможност да познаваш културата и да реализираш тази промяна. Този смисъл за мен това не е промяна, а подмяна“, каза Донкин.

72-годишната звезда се надява на рестарт на културната политика.

„Затова отново подчертавам Рестартирайте политиката си в културата. Сложете на това място този, който наистина може да направи промяната“, призова той.

По-рано днес Министерството на културата обяви на официалната си страница резултатите от конкурсите за директор на осем театъра в София и страната. Васил Василев е класиран на първо място в конкурс за Народния театър. На второ място е Бойко Богданов. Некласираните кандидати са именно Донкин и Сава Драгунчев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ