Мащабна операция! ГДБОП с исторически удар – открит е втори склад с цигари без бандерол в Пловдив

Полиция, ГДБОП

Специализираната операция за противодействие на престъпления с акцизни стоки, осъществена от служители на ГДБОП на територията на Пловдив, продължи през цялата нощ.

В хода на оперативните действия е извършена проверка и на друг склад, намиращ се в Южната промишлена зона на областния град, съобщиха от полицията.

В помещението са открити 463 мастербокса с цигари без бандерол, както и машина за опаковането им.

Припомняме, че операцията стартира вчера. В два камиона, спрени на автомагистрала „Тракия“, антимафиотите откриха общо 250 мастербокса цигари без акцизен бандерол, а при претърсване в складово помещение в Северната промишлена зона на града – други 1847 мастербокса с контрабандни тютюневи изделия. Там бяха задържани и трима души.

Общото иззето количество нелегални цигари е 2560 мастербокса – 25 600 000 къса цигари. Според данните стойността на намерените контрабандни тютюневи изделия възлиза на над 6 милиона лева.

Разследването по случая продължава с цел изясняване на произхода на нелегалната стока и лицата, участващи в престъпното деяние.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ