Мрежата се тресе! Нанков: Радев и Петков нарочно ни съсипват! Оставка!

Николай Нанков

За първи път от шест години се отчита спад в произведената строителна продукция и за миналата година той е близо 31%. Безработицата в отрасъла е скочила с над 14%.

Това написа във Фейсбук бившият регионален министър Николай Нанков.
За тези, които четат новината в медиите и не разбират какво точно се крие зад тези числа, ще поясня – това е катастрофа! Лавинообразна.

И зад срутването на един стабилен отрасъл, който дава прехраната на стотици хиляди българи и техните семейства, стоят изцяло политическите действия и бездействия на двете служебни правителства на Румен Радев и настоящото редовно на Кирил Петков.
Във вихъра на криза с драстичен скок на строителните материали ти, като изпълнителна власт, да мотаеш с месеци решението за индексация на договорите с публични възложители със сигурност е умишлен акт!

Доскоро мислех, че е от некадърност – не е! Нарочно е! Както и нарочно не се плаща на пътноподдържащите фирми по напълно законните им договори с АПИ.

Какви ли не финтове не видяхме, какви ли не вътрешнокоалиционни залози не се разиграха между ПП и ИТН. Цял бранш стана заложник на „властелините“ на промяната. Които са едни печални аматьори. Оставка!



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ