Полицията на крак! Нелегален транспорт: Спипаха каналджия, натъпкал 9 мигранти в лека кола

Полиция

Каналджия, който превозвал нелегално в лекия си автомобил „ Алфа Ромео“ 9-ма мигранти, е бил спипан на един от разклоните на автомагистрала „ Тракия“ в пазарджишкия й участък. Афганистанците били натъпкани в колата като сардели и всичките били без документи за самоличност, съобщава Телеграф.

Чужденците и техния превозвач са били засечени от служители на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Вчера преди обед в района на автомагистрала „Тракия“ по посока за София автопатрул на сектор „Пътна полиция“ спрял за проверка лек автомобил „Алфа Ромео“. Возилото било управлявано от 36-годишен мъж от Белоградчик. В него униформените открили още девет лица, които били идентифицирани, като граждани на Афганистан. Всичките били без документи за самоличност, влезли и пребиваващи незаконно на територията на страната ни.

Деветимата са предадени на служители от група „Миграция“ и по-късно транспортирани и настанени в специализиран дом за настаняване на чужденци. Шофьорът е задържан в ареста на РУ-Пазарджик за срок от 24 часа, а возилото е иззето. По случая е образувано бързо производство под надзора на Районната прокуратура в областния град. От местната полиция припомнят, че автомагистрала „Тракия“ е предпочитан маршрут за превоз на нелегални мигранти, но нищо неподозиращите чужденци и техните каналджии винаги попадат в ръцете на органите на реда, които контролират аутобана. Не са малко и случаите в ролята на превозвачи да се изявяват предимно гастрольори от различни краища на страната, които ползват трасето за транспортиране на бежанците.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ