Ексклузивно! Арестуваха на границата Страшилището на Северозапада – Весо Лунгара

полиция арест

Героят от криминалните хроники и бивш затворник от врачанското село Галиче Веселин Попов-Весо Лунгара е бил заловен на границата с голямо количество наркотици и хапчета, научи ексклузивно агенция BulNews.

Случаят е от преди няколко дни, но странно, все още не е обявен официално от полицията и прокуратурата.
Страшилището на Северозапада, както е популярен Весо Лунгара, е пътувал с жена си Елеонора, когато на ГКПП Калотина автомобилът им „Ауди“ A6 бил отбит за допълнителна проверка. При извършения тараш били намерени голямо количество наркотици и хиляди хапчета. Семейството незабавно било задържано и закарано в София. След изтичането на 24 часа, от прокуратурата са им наложили мярка за неотклонение за още 72 часа.

За заловената пратка обаче до този момент все още не е съобщено официално, въпреки изминалите няколко дни. Публична тайна е, че когато е в компания, Весо Лунгара обича да се хвали, че има близки приятели на високи постове във врачанската полиция, които, по негови думи, го пазели. Дали това са празни приказки не е ясно, но очевидно той е живеел с чувството за безнаказаност, щом е опитал да напусне страната с толкова наркотици и хапчета.
В Галиче усилено се коментира, че веднага, щом излежал поредната си присъда, Весо Лунгара набързо е купил лъскав джип „Мерцедес“ за около 200 000 евро и няколко имота.

Очевидно столичните ченгета са забелязали високия стандарт на живот на бившия затворник и бързо са установили откъде са парите за него. Ако прокуратурата си свърши работата, би трябвало следващите поне 7-8 години Страшилището на Северозапада да прекара зад решетките. Всяко друго развитие на случая ще означава, че наистина някой важен фактор го покровителства. И тогава ще възникне въпросът „Защо“?



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ