Властта се пропуква! Тошко се изсмя на ПП: Депутатите на Киро внасят тъпи предложения

тошко йорданов

„Глупаво предложение не се подкрепя, имаше си едно по-добро предложение, а най-доброто е Министерският съвет да ги решава тези неща“, коментира пред журналисти Тошко Йорданов от ИТН по повод предложеното от ПП решение за разплащане на парите към пътните фирми. Той посочи, че ИТН реагират с весел смях, защото това в поредното предложение на ПП по въпроса.

„Това, което те бламираха сами, беше пак тяхно, написано от премиера и редактирано като думички от сътрудничката му Лена. След това започнаха целия цирк в парламента заради БНБ, това, което предлагат е по-лошо от предното, което предложиха. Противозаконно е комисия в парламента да одобрява плащания и това е някакъв глупав ПР“, категоричен е Йорданов. От ИТН смятат, че колегите му от ПП са се оплели.

„Ние предпочитаме Министерският съвет да ги решава тези неща, тогава е чисто – да отидат хората при Кирил Петков и Асен“, настоя Тошко Йорданов. Той разясни какво е било първото предложение на ПП.

„Приемаме, че фирма Х е свършила някаква работа в обем на 100 лева, държавата не е сигурна дали тази фирма е свършила работата в обем на 100 лева. Затова се плаща на фирма Х половината от сумите, които дори не покриват разходите, а специална комисията под контрола на Асен Василев проверява останала част. Има два варианта – или Министерският съвет решава и нямам никакви съмнения, или се прави специална комисия в парламента, която да одобрява всички плащания в парламента, щото в министерството на Лорер има съсредоточени 13 млрд. лв. от Плана за възстановяване, а финансовото министерство не се знае какво прави с бюджета. Да видим дали ще ни подкрепят за тази комисия“, попита риторично Йорданов.

БСП, ПП и ДБ, обаче, са готови да гласуват 50% от парите за ремонт на пътищата. Предложението гласи 50% от исканата сума (520 млн. лв.) да се изплати след решението на Народното събрание, което се очаква да бъде разгледано утре.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ