Карбовски се отказа от СЕМ и нападна Слави: С номинацията искаха да ме пенсионират!

7 Dni Bulgaria14.04.2022
Мартин Карбовски, Слави Трифонов

Мартин Карбовски обяви, че се отказва да става член на Съвета за електронни медии.

„Човек трябва да е свободен. Цял живот правя, каквото си искам, създавах си врагове с власт, а сега ми се предлага да работя за тях. Всичко това беше експлоатирано от неолибералите, жълтата преса и дори хора, на които нашите филми са направили добро“, написа той в собствения си профил във Фейсбук тази сутрин.

„С това видео ви призовавам да ни съпътствате там, където се върши истинска работа и където някой ден няма да има Съвети. Съветите имат намерение да обслужват политическата класа, както и преди – да не се занимават с проблемите на журналистите и ще въвеждат все по-драконовски, неолиберални регулации. Нещо, което трябва да избегна. Там промяната е невъзможна. Благодаря на всички колеги за подкрепата и не-подкрепата. Благодаря и за подигравките. Тенденцията свободата да бъде престъпление трябва да се прекрати. Ще се борим за това. Подписвайте се на моя канал. Весело е да го кажа, но честит ви Свети Мартин Изповедник“, написа още той и публикува 9-минутно видео, където описва подробно защо се отказва от предложението да става член на СЕМ.

Във видеото Карбовски подчертава, че с подобна номинация се цели той и екипа му да бъдат пенсионирани. По отношение на настоящата власта, Карбовски ги определя като „еничари, дошли за малко на власт и ще направят всичко възможно да прецакат не една съдба“.

„Тази война ще продължи и няма да спре. Хората които гракнаха срещу мене и тук вече е лично, нямат и един два дни трудов стаж. Всички тези хора, които те наричат рубладжия и смятат, че ти си подкупен, всички тези хора са грантове и долари, само трябва да се провери. Явно така трябва да се води тази война и да се покаже кой от къде е взимал“, допълва още той.

По думите му в София има една клика, която няма да разреши да се смени този режим, а това не е режима на Киро или някой друг, а той е неолиберален. „Изключително грозно нещо, което започна добре, даде ни малко свобода, но в един момент борейки се за различните и омразата, стана най-омразната реч, стана най-голямото гонение на вещици и различни хора. Тези хора според мен не трябва да ходят на топло и да се пенсионират, а да се обединяват“, казва още Карбовски.

Той очаква да отиде на пряк вот, без да е решил още с кого, като допълва, че не търси „службици“, като за да може да работи трябва да излезе от единия екран и да влезе в другия.

„Свободата иска съучастие, защото свободата се превърна в престъпление. Ще продължим, ще видите как, трябва да продължим“, допълни още Карбовски.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ