Радев опъна ушите на Корнелия Нинова и се ядоса, че партиите във властта не са обединени

7 Dni Bulgaria14.04.2022
payimage-511249

„Българите очакват партиите в коалицията да покажат, че могат да се обединяват в името на националния интерес, за да се решат проблемите на българите. Иска се активна работа. Ако се показват резултати в отговор на проблемите на хората, коалицията няма да има проблеми“, заяви президентът Румен Радев в коментар за стабилността на управляваща коалиция.

За предложението на Корнелия Нинова да се върне хартиената бюлетина той припомни защо беше въведено машинното гласуване у нас: „България беше шампион в Европа, ако не и в света по процент невалидни бюлетини, по множество спекулации – съзнателни и несъзнателни – в протоколите на СИК“.

За спекулациите, че ще вдигнем ветото за евроинтеграцията на Северна Македония, Радев заяви, че има изказвания от управляващите, че ще се спазват всички договорености, които изразяват нашето национално съгласие и позиция по този въпрос.

За дебатите в НС относно закриването на спец съда и спец прокуратурата, държавният глава каза, че с дейността си те не дават солидни аргументи в своя защита.

„Напротив. През годините сме свидетели на смачкани досъдебни производства, на отказ на досъдебно производство по знакови случаи, на преследване на политически, на бизнес неудобни хора. Така че там просто няма аргументи за защита“, обясни президентът.

Той заяви, че ще има кандидатура за СЕМ, която ще стане ясна в законово установения срок, който е днес в 18 часа.  



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ