ГЕРБ атакува в Парламента: След малко огромна част от вас ще покажат, че са хора на Черепа

7 Dni Bulgaria14.04.2022
payimage-521956

„Днес мнозинството от НС ще вземе политическо решение, не експертно, защото не чува експертите и ще закрие една институция. Може би единствената през последните 3 десетилетия, която се осмели да се изправи срещу олигарсите“, заяви от трибуната на Народното събрание депутатът от ГЕРБ-СДР Петър Николов. Поводът за неговото изказване е опитът на управляващото мнозинство да закрие на второ четене спецправосъдието.

Николов отчете, че в продължение на 30 години никой в България не е смятал, че тези хора със свирепи прякори, лоша слава, може по някакъв начин да бъдат докоснати от закона. Той се обърна към Славов от ДБ, че „разумните съдии“, за които говори са позволили преди това един косъм да не падне от тези олигарси.

„Единственият период в който имаше усещане за справедливост беше периодът, в който съществува спецпрокуратурата и спецсъда. Ако някой от вас в тъмна доба, в кола с тъмни стъкла и изключен телефон се е срещал с някой олигарх и е поемал ангажимен, го разбирам защо ще гласува за закриването. Ако вие не сте от тези, то послушайте себе си, а не какво говорят политическите си началници“, допълни Николов и призова депутатите да гласуват като българи, а не в полза на олигархията.

В реплика Атанас Славов цитира имената на Даниел Митов, Николай Ненчев, Трайчо Трайков и Нено Димов. „Това ли са олигарсите?“, попита депутатът от ДБ.

Николов обаче припомни, че атаката срещу спецправосъдието е в последните две години, когато са започнали делата на олигарсите с огромен финансов ресурс. Той припомни законните СРС-та в които се чуваше как Васил Божков-Черепа казва, че ще постави „прокурор фигурант“ и управлява от „мрежата“ протестите в България.

Депутатът от ГЕРБ припомни още, че именно със започването на тези знакови дела, а и други е започнала атаката срещу спецправосъдието у нас.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ