От ГЕРБ разкриха некадърните управляващи: Коалиция ли?! Четири партии дърпат чергата

payimage-515541

„Освен мораториума, в този парламент не е имало друго решение на ГЕРБ, което да е било подкрепено. Ние многократно предлагахме решения, свързани с цената на тока за бизнеса-всички те бяха отхвърлени. От вчера бизнесът отново заплашва с протести от 1 май. Няма смисъл да предлагаме кандидатури, ако те ще бъдат отхвърлени. Качествените специалисти не искат имената им да се търкалят в пленарна зала, без да бъдат избрани”. Това заяви Делян Добрев от ГЕРБ пред Нова телевизия.

„Нямаме управляваща коалиция, а четири партии, които дърпат чергата към себе си”, каза още той.

Делян Добрев коментира още, че вотът на недоверие вече е закъснял, като най-големият проблем сега са цените и инфлацията.

„Тази инфлация не е принесена отвън. Всички ние обедняваме, а няма никакви признаци правителството да я овладее. Самият вот на недоверие е процедура, която не бива да се внася с лека ръка. Няма случай на правителство, паднало след вот на недоверие. Резултатът от такъв ход би бил предрешен”, уточни той.

От думите на Добрев стана ясно, че таван на цените от ГЕРБ не биха подкрепили.

„По отношение на намалената ставка на ДДС, не само бихме я подкрепили, ние я предложихме по време на гласуването на бюджета за храните на 9%. Това дори е наша инициатива от самото начало, но тогава правителството я отхвърли”, каза Добрев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ