РСМ изтръпна заради Петков: Подготвят ново предателство! Този път при закрити врати

буяр-османи-кирил-петков-1280x1093

Опозицията в Република Северна Македония (РСМ) излезе с призив към външния министър Буяр Османи да разкрие документа, за който той твърди, че може да послужи за основа за споразумение с България, съобщи „Плусинфо“.

„Буяр Османи каза вчера, че има документ между България и Македония, който е в основата на споразумение между двете страни, приемливо за македонската страна. В името на гражданите на страната, в името на интереса на всички, призоваваме да бъде разкрит този секретен документ и да се каже публично какво съдържа“, каза говорителят на ВМРО-ДПМНЕ Димче Арсовски.

От партия „Левица“ на Димитър Апасиев пък изразиха по повод документа съмнения, че „правителството начело с ДСИ и СДСМ подготвя ново предателство на македонския народ и държава. Този път при закрити врати“.

„Като вземем предвид факта, че няколко членове на Историческата комисия вече подадоха оставки, правителството вероятно подготвя поредния акт от процеса на демакедонизация“, се казва в изявление на партията, която в по-ранни коментари поиска прекратяване на преговорите с България.

Вчера външният министър на РСМ Буяр Османи каза на пресконференция, че има документ, който може да послужи за основа за споразумение с България и който РСМ е склонна да приеме, но очаква отговор от София по него.

Днес бе получен отговор от българското МВнР, че по време на срещата през месец февруари България е информирала РС Македония, че предложенията им не са приемливи и че разговорите следва да продължат.

От МВнР, цитирани от БГНЕС, подчертаха, че „когато има изгледи за постигане на съществен прогрес, българската страна ще изпрати свое контрапредложение с цел сближаване на позициите“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ