Николай Нанков: ПП се провалиха в търсенето на някой близък, кум, съпруг с добри качества за БНБ

Николай Нанков

Едно бъдещо служебно правителство при сегашното състояние на фискалния резерв едва ли ще бъде най-доброто за страната. Но също така не знам не е ли по-лошо за държавата – това правителство, което не само е на радиоактивни отношения помежду си вътре в коалицията, но в последните седмици става радиоактивно и за цялото общество и държавата. Това заяви по БНТ народният представител от ГЕРБ-СДС Николай Нанков.

„По въпроса с пътните фирми, винаги сме имали конструктивни предложения, но последната година не бяха възприемани. Позицията ни по темата беше категорична. Това решение е в патримониума на изпълнителната власт, визирам АПИ, Регионално министерство“, добави бившият регионален министър.

„Интересът на ГЕРБ, особено за подобни важни казуси като избора на гуверньор на БНБ, винаги е в интерес на обществото. Когато ние взимахме подобно отговорно решение, избрахме за гуверньор Димитър Радев, признат на европейско и световно ниво. Нашият интерес винаги е бил устойчивост на банковата система, ясен курс към еврозоната“, коментира още той.

„Ако ние, от коалиция ГЕРБ-СДС, бяхме номинирали председател на управителния съвет на АПИ, той щеше да подпише и да поеме своята отговорност“, добави Нанков.

Той коментира и избора за управител на БНБ.

„Изборът на гуверньор, дай Боже да бъде с качествата на Димитър Радев, е изцяло в правомощията на сегашната коалиция. Предполагам, че колегите не са успели, особено „Продължаваме промяната“, да намерят някой близък, кум, съпруг, тъст и т.н. с неговите качества или с по-добри такива. Поради това сме свидетели на тази ситуация за пореден път“, заяви той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ