Сензационно: Дълг от $10 000 е вбеси Мъри, изпусна си нервите

payimage-520000

Треньорът на Левски Станимир Стоилов в последните дни не бе на себе си след победата с 3:2 над Лудогорец. Наставникът изпусна нервите си след края на мача в Разград и дори заплаши да напусне българския футбол. Оказа се, че освен че бе изнервен от съдийството в мача и от поведението на съперника, наставникът има и някои търкания с ръководството на „сините“. Причината за това е дълг в размер на $10 000, твърди „Мач Телеграф“.

Сумата изглежда нищожна, като от Левски не са се разплатили с няколко агенти, които съдействаха за зимната селекция. Точно това е вбесило Мъри, който доведе няколко много качествени чужденци, които качиха доста класата на отбора. Става въпрос за бразилците Уелтън и Цунами, както и бранителите Сонко Сундберг и Ван дер Каап. Само за първия от тях Левски плати минимална трансферна сума, която е направо смешна за качествата на нападателя. Останалите дойдоха като свободни агенти, но клубът трябваше да плати комисионна на техните агенти, които съдействаха за сделките.

Когато не се плаща трансферна сума, тази такса става по-висока и в същото време задължителна. Мъри обаче е направил буквално подарък на Левски, като се е разбрал с мениджърите да вземат само по около 2000 евро на сделка. Това е смешна сума, но клубът все още не я е изплатил. Така Стоилов е поел солиден удар по реномето си пред агентите, които му съдействат за трансферите. По-лошото е, че заради този проблем е блокирана работата по лятната селекция, защото треньорът не може да работи с въпросните агенти, докато клубът не се разплати с тях.

Според информация от „Герена“ ден след мача в Разград Стоилов ясно е заявил претенциите си към шефовете за лошата работа в клуба. Той е поставил на масата въпроса за неизплатените 10 хил. долара и е разкрил, че именно това го е накарало така да побеснее. Той се надява на бърза реакция и този проблем да бъде решен в най-кратки срокове.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ