Борисов: Нека стои докрай Петков, да се срине! Няма по-лошо от тъп и упорит човек (ВИДЕО)

articles__ccabda6fc26f84b5583450ae0585fe13

„След ареста няма да подкрепим правителство, в което премиер е Кирил Петков. Това е решение на Изпълнителната комисия, не мое. Нека стои още Киро. Те трябва да се сринат докрай.“ това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със симпатизанти в Добрич. На място и бившите министри и настоящи депутати от партията Деница Сачева, Даниел Митов и Томислав Дончев.

„Ние само благодарихме на съда, че се придържа към закона. Тук няма никакво значение дали щяха да отсъдят в наша, или чужда полза.“ , обясни Борисов.

„Има значение за партията да си направи ревизия. Да си направим равносметка къде сме грешили. И хубавото, и лошото, когато партията има лидер се пише на него.“, подчерта той.

„Ние също правихме големи глупости, но затова сега сме добра партия, защото хора с опит са в една зала. Няма никакъв порок в това, че има и млади политици. Но няма по-лошо от тъп и упорит човек.“, категоричен беше той.

„Вчера слушах какво говорят на учредяването на новата политическа партия. Асен Василев бил сложил ботуши и прочиствал. За една година една плочка не са сложили. Какво изриват?. Една плочка не са поставили“ поясни бившият премиер.

„В момента е рекет. И не го казвам аз, а хора от трибуната, от коалицията. Политически рекет. В същото време рекетът се извършва от мафията. А коя е мафията, щом се обвинява в рекет правителството?“, коментира Борисов и отново се върна на учредяването на ПП.

„Когато една партия се учредява с една такава песен… Най-хубавото в този текст е – „повече няма да се видим“. Ако на нашето мероприятие пуснем подобна, ще ни разсипят“, категоричен беше той. Борисов подчерта, че текстът на тази песен трябва да бъде преведен и разпечатен, за да се запознаят хората какви глупости се пеят в него.

„Това, което министър Генчовска каза, във всяка друга ситуация, навсякъде по света ще предизвиква падане на правителството – двойна външна политика. Скандализирани сме от изявлението й вчера“, коментира Бойко Борисов.

Той припомни думите на външния министър и председателя на Смесената историческа комисия, които са заявили, че няма никакъв напредък. В същото време Петков твърди точно обратното – огромен напредък. На него не му е за пръв път да лъже, добави Борисов.

„Слушайте внимателно президента Радев. Нашата голяма грешка е, че го подценихме. Той е много умен и праволинеен. Затова ние си изядохме шамарите и аз имам вина“, обясни бившият премиер.

„Ако г-н Каримански няма необходимите качества и не е почтен, както казват Кирил Петков и Асен Василев, той не трябва да е шеф и на бюджетната комисия“, обясни Борисов.

„Вече и не покриваме критериите за еврозоната. Как ще приемат актуализация на бюджета? Финансовите пазари показаха, че нямат никакво доверие в България. И в един момент влезем в управлението, с кои пари ще управляваме?, коментира още лидерът на ГЕРБ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ