Полицията на крак! 8-годишно момченце е пребито до неузнаваемост от приятеля на майка си

Пирогов, Линейка

8-годишно момченце е в болница с четири счупени ребра, пребито в Добрич от приятеля на майка си. Той е на 24 години и е задържан около полунощ в Първо РУ на МВР с полицейска мярка за 24 часа. съобщи за Про Нюз Добрич зам. районният прокурор Павел Любенов.

Извършват се първоначални следствени действия. По предварителни данни, майката, която живее сама с детето си, е имала отношения с мъжа, той ги е посещавал в дома им в Добрич. Побоят е станал снощи, след битов скандал.

Детето е прието първо в Бърза помощ в Добрич, а след това е настанено в интензивния сектор на варненска болница. Няма опасност за живота му.

24-годишният мъж е задържан като заподозрян за извършител на побоя. Прокуратурата е издала постановление за задържането му до 72 часа и днес до края на деня в Районния съд ще бъде внесено искане за постоянна мярка за неотклонение задържане под стража“.

Първоначалните доказателства сочат, че телесната повреда е средна детето е с 4 счупени – ребра и кръвоизлив в панкреаса, уточни Илиев. Към този час момчето продължава да бъде в реанимацията на варненска болница.

24-годишният извършител е от Добрич и е осъждан два пъти. Едната му присъда е за управление на МПС след употреба на наркотици, а другата управление на нерегистрирано МПС, като сегашното му деяние е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане.

Майката на 8-годишното момче е разпитана по делегация в болницата във Варна от варненски полицаи. От разпита е станало ясно, че тя не е била в апартамента, когато синът й е бил пребит. Излязла за малко и смята, че детето е подразнило с нещо приятеля й и той е избухнал. Предполага се, че е пребил момчето с юмруци и ритници, но това ще бъде изяснено от съдебно-медицинската експертиза.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ