Бареков: Киро Петков толкоз бързал да отиде в Македония, че забравил да си обуе гащите

кирил петков

Киро Петков толкоз бързал да отиде в Македония, че забравил да си обуе гащите. Това написа на страницата си във Фейсбук журналистът и бивш евродепутат Николай Бареков.

Повод за коментара му е поредната срамна изцепка на българския министър-председател, който вчера се прояви не само като мекушав ръководител, но и като национален предател. Вчера, по време на посещението си в Битоля заедно с вицепрезидента Илияна Йотова, Кирил Петков призова да превъзмогнем егото си, до някаква степен близката и не толкова близката история и да направим следващите крачки в отношенията със Северна Македония.

Петков заяви това по време на среща с българи в град Битоля, където присъства на откриването на Българския културен център „Иван Михайлов“.

„Ако не работим заедно от двете страни на границата, има опасност проблеми, които сме имали през годините, да продължат. От друга страна има истинска възможност, ако се обединим, ако си протегнем ръцете във всички посоки с правителството на РСМ, имаме шанс да направим истински стъпки напред“, каза още Петков, очевидно подготвяйки почвата за предателството, което възнамерява да направи.

В същото време в битолското село Кравари посрещнаха българската делегация с обидни плакати.

Македонският „Вечер“ пише: „В Битоля българският премиер Кирил Петков ще открие клуб, който ще работи в рамките на културния център „Иван Михайлов“. Българският премиер е придружен от българския вицепрезидент Илияна Йотова, външния министър Теодора Генчовска и бившият външен министър Екатерина Захариева, ще популяризира правителствените проекти. Те ще бъдат представени на срещата на Петков със сдруженията на българските граждани в страната“.

„След поредица от несправедливости, които България нанесе на Македония, включително ветото за започване на преговори, гражданите не харесват това посещение“, продължава македонският „Вечер“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ