Плевнелиев разкри ново национално предателство на кабинета: Радев ще свали правителството

росен плевнелиев

„Убеден съм, че предсрочни избори ще има. Това правителство няма как да продължи до края на мандата си.

Първо, защото беше сглобена една невъзможна коалиция, която беше основана единствено на омразата към политическа партия ГЕРБ. Тя беше съставена по един непрозрачен и изключително неефективен начин“, заяви президентът в периода 2021-2017 година Росен Плевнелиев.

Според него и двете кандидатури за управител на БНБ не са били подходящи, „нито една не ставаше за нищо“.

„Повече от ясно беше, че тук дори се извърша предателство срещу националния интерес на България. Националният интерес на България означава по най-бързия начин да влезем в Еврозоната, защото само тогава ние ще изпълним действия с историческа значимост за България.

Само тогава българския народ ще се интегрира в сърцето на европейския проект за демокрация, мир и просперитет. Всички институции на България ще заработят по-добре“, допълни Плевнелиев.

По думите му по начина, по който политическите партии минават през трудните и истински важните моменти за тях, виждаме кой, кой е.

„Наложеното със сила от „Има такъв народ“ гласуване в парламента, за да се изсипят 1,200 млрд. лв. за пътно-строителните фирми, без никаква прозрачност, проверка и процедура, абсолютно убеден съм, че отново ще бъде подкрепено от ДПС. Парламентът не може да се занимава с плащането на пътно-строителните фирми. Има си министерство за това“, посочи гостът пред Bulgaria ON AIR.

„От една страна министър-председателят и неговите съветници правят една политика във външната сфера, президентът Радев прави друга. Винаги съм казвал, че президентът рано или късно ще свали това правителство, защото той вече започва да усеща цената на това, колко му струва на него. Единственият голям печеливш във войната между изпълнителна власт и прокуратурата е президентът Радев“, завърши Росен Плевнелиев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ