Коалицията пред разпад! Ива Митева скочи: Зад унижението на Каримански стоят Киро и Асен!

Ива Митева

ИТН ще преразгледа поведението си в парламента, защото е въпрос на чест, каза зам.-председателят на парламента Ива Митева пред Би Ти Ви.

„Не извиваме на никого ръцете, но не сме съгласни да бъдат унижавани хората“, заяви тя по повод отхвърлената кандидатура за шеф на БНБ на Любомир Каримански.

„Видяхме какво се случи с г-н Каримански и то е много показателно. Присъствала съм на много коалиционни съвети и аз самата съм разговарял с много колеги и от парламентарните групи, и от коалиционните ни партньори и не съм чула една дума срещу г-н Каримански, напротив чувах подкрепа. Дори в кулоарите чух подкрепа от колегите от БСП, видяхме какво се случи“, коментира Митева.

Според нея ИТН зад унижението, на което бяха подложени от ИТН стои не кой да е, а неразделната двойка Кирил Петков и Асен Василев: „Това според мен идва от вицепремиера и министър председателя. Това е основната атака, не мога да разбера защо. Явно този пост им е много ценен“.

На въпрос какво означава, когато премиерът и вицепремиерът оставят под въпрос репутацията на председателят на комисията по бюджет и финанси в НС, Митева заявява: „Те трябва да обяснят какво значи това. Според мен е нещо много страшно, най вече, че не е и доказано. Не знам какво очакват от нас – дори при следваща процедура пак ще издигнем г-н Каримански. Не мога да разбера защо се прави това“.

Ива Митева подчертава, че Каримански ще заведе дело срещу вицепремиера Василева: „Да, ще заведе, изискани са записите от „Дарик Радио“. Вече е във връзка с адвокат и се приемат действия в тази посока. Ще си търси правата за клевета, той е длъжен да го направи, за да си изчисти името“.

„Виждам пълно единство между „Демократична България“, БСП и „Продължаваме промяната“. Политиците казваме, че сме тук, за да направим промяна, за съжаление, това, което виждам не е промяна. Когато един човек наруши Конституцията и законите, той ще го наруши и втори път и само от нас зависи дали ще му позволим да го направи“, заяви Ива Митева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ