Хотелиери пропищяха: Каква помощ от 40лв.?! Пред фалит сме, не получихме пари

бежанци

Хотелиери в Балчик са пред финансов фалит, след като и до момента не са получили помощта от 40 лв. от държавата, съобщава БНР.

Собственици на места за настаняване в Белия град, бяха сред първите, отворили базите си за бягащите от войната украински граждани. Втори месец служителите им са без заплати, а сметките за ток трябва да бъдат платени до 20 април.

Втори месец хотелите в Балчик, настанили повече от 1200 украински граждани, разчитат само на собствени средства, които са отдавна изчерпани, споделя управителят на хотел Пламен Козарев.

„Накрая на месеца ще трябва да бъде преустановено електричеството в моя хотел, ще трябва да освободя персонала, да ги пусна в неплатена. Същевременно бежанците, по същия начин, ще трябва да им търся някъде място в други хотели при колеги.“

За плащане не чакат само сметките за ток, посочи друг управител на хотел Христо Желев.

„Стана време да плащаме заплати на персонала, имаме разходи към доставчици още непокрити доста, пране, консумативи, въобще са хиляди неща.“

Христо Желев е кандидатствал за кредит, други негови колеги също търсят вариант да намерят средства. Заради забавянето на плащането хотелиери са започнали да отказват да настаняват повече украински граждани, допълва Христо Желев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ