Гърми скандал! Освободени ли?! Киро и компания не искали моряците ни да бъдат свободни

царевна кораб

„Уважаеми сънародници, всички вие знаете за случая с моряците от кораба „Царевна”, за който правителството на България разказа една изключително невероятна версия. Затова как едва ли не действията на нашето правителство са довели до успешната в крайна сметка евакуация на моряците от кораба и спасяването на техния живот. Само, че буквално преди ден, ден и половина една българска журналистка се свързва с външната министърка на непризнатата Донецка република, която казва една съвсем различна версия от тази на правителството”, това написа в профила си във Фейсбук лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов.

Той публикува и интервюто на журналиста Ася Иванова с Наталия Юриевна, от което става ясно, че българските моряци са освободени с помощта на ДНР и от въоръжените сили на Руската Федерация, без никакво съдействие на българското правителство.

„За съжаление нямаме контакт с българските власти. От наша страна положихме всички усилия , за да окажем максимално съдействие при евакуация на българите. Изпратихме официална нота в Посолството на България в Руската федерация, където съобщихме, че сме готови всеки момент да съдействаме за евакуация , да предоставим транспорт и всичко необходимо като и запитахме посолството, дали те имат намерение да помогнат на своите граждани и по какъв начин. Но за съжаление не получихме такъв отговор”, заяви Наталия Юриевна.

По думите и са направени многократни опити да се свържат и с българското външно министерство, но без успех.

„След като се представяхме, че сме от Донецк от съответното ведомство ни затваряха телефона и повече не отговориха на нашите обаждания . От българската държава получихме изненадваща за нас реакция, защото всяка държава е длъжна да се грижи за правата на своите граждани”, посочи още Юриевна.

Запитаната за думите на премиера Петков, който твърди, че имало установена връзка между Русия, ДНР и България във връзка с евакуирането на българските моряци, тя заяви:

„В тесен контакт сме с властите на Русия и ще се постараем да изпратим моряците вкъщи, но мога да кажа, че от България не получаваме никакво помощ в този процес и дори самите моряци не могат да се свържат с българските власти”.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ