Киро и ПП ще пробват да разцепят групата на ИТН! Съдбата на кабинета е в ръцете на Слави

Слави Трифонов

Слави Трифонов може да реши бъдещето на коалицията.

В момента той е прикован до стената, унизен по всички линии. ПО ЛИНИЯ НА БНБ с бламирането на Каримански, и по линия на Северна Македония, с бламирането на външната му министърка Генчовска, и по линия на CEM с фактическоТО бламиране на Мартин Карбовски.

Трифонов е пред дилема да постъпи принципно И да разсече гордиевия възел, или да се сниши примиренчески в името на мимолетната властова облага.

Вижда се от последните социологически данни, че второто му носи само електорални щети. При нови избори не е сигурно дали ИТН дори ще успее да прескочи 4-процентната бариера.

В момента самопровъгласилият се за „нов месия“ изпълнител на чалга хитове крета на дъното на таблицата, при положение че само преди осем месеци спечели изборите и получи първи мандат за съставяне на кабинет.

Слави Трифонов се оказа най-прецаканият от безпринципното управленско построение, наречено ,,правителство на Кирил Петков и промяната“.

За някои – промяна и тлъст пай от баницата, за Слави – греда и унижения.

По високите етажи на властта се твърди, че Трифонов не си говори с министър-председателя. Депутатът му Каримански ще съди финансовия министър Асен Василев за клевета. От друга страна Асен Василев ще съди за клевета Тошко Йорданов, парламентарния шеф на ИТН.

Няма такава коалиция, няма такива панаири, няма такава държава.

Сега Слави Трифонов бързо трябва да реши накъде да поеме. Да продължи да се закопава, поддържайки статуквото, или да разтури „седянката“ с надежда, че това ще бъде оценено по достойнство от избирателя, който е разочарован от хаоса в държавата. От чудовищната инфлация. От двойната игра на тема „Украйна“ и „Македония“. От любовниците, кумовете и баджанаците, наредени на държавната софра.

Из парламента текат слухове, че ,,Продължаваме промяна“ и олигарсите отзад Васил Божков и Иво Прокопиев ще минат в контраатака. И първа фаза в тази контраатака ще бъде опит за разцепване на депутатите на Слави Трифонов.

Дали шоуменът подозира? Застраховал ли се е с договори за неустойка, чрез които „държи“ народните си представители?

Предстои да разберем. Играта ще става все по мръсна. От партиите в коалицията ще оцелее само онази, която първа каже ,,стига вече толкова“. Наиграхме се!

Източник: ПИК



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ