Гърми скандал! Петков продал ядрената ни енергетика на офшорка до Путин от Кайманите!?

герб брифинг

„Подписали са с офшорка, регистрирана през 2016 в Ню Джърси. Дори не са си направили труда да сложат номера на компанията в меморандума, после излъгаха че е писмо за намерение, а в него има клауза за конфиденциалност.“, сензационно разкри бакиите на Кирил Петков депутатът от ГЕРБ Десислава Трифонова.

„Министъра на енергетиката за 24 часа ни представи меморандума и това е прозрачност от негова страна, но вече седмици наред чакаме от Лорер да ни прати договора с електрическите автомобили, който подписа Петков.“, подчертаха от ГЕРБ.

„Тази офшорка е свързана с други на Кайманите, не може да се установи собствеността и не се знае какви са им капиталите, те може да са свързани с тероризъм или пране на пари и ние обвързваме енергетиката си. Фирмата се занимава с търговия на диаманти и храни. Съвсем не е вярно че руските контакти са прекратени, защото през 2019 „Gemcorp“ подписва меморандум в Сочи с Путин.“, разкри още Трифонова.

„Изпълнителния директор на„Gemcorp“ изпраща писмо до Гана за да предостави ваксини за коронавирус Спутник. Ако това е паметна бележка както казват от правителството има клаузи за арбитраж в Париж. Първо трябва да се провери защо точно „Gemcorp“. Първо се излъга за американското посолство, след това посолството на Великобритания, после се оказа, че нямат нищо общо. Остава да предположим, че руски олигарси са предложили тази компания?!? Ще искаме резултатите от първата проверки, която заявиха че са направили преди подписването а после ще искаме и другата.“, категорична беше Десислава Трифонова.

„Цялата българска енергетика е дадена на две офошорки, това е споразумение и не можем да мръднем без да питаме двете офшорки. В предмета на споразумението пише че страните се разбират да съфинансират дейностите си. Кой и как избра тези две офшорки, ако реши да даде всичко по отношение на енергетиката в Българи на тези две офшорки, като в това число и Марица Изток, как решиха да дават земя и обект от националната ни сигурност без процедура и по кой закон?“, попита Делян Добрев.

„Освен това и конектора на България с Гърция, че и втечнения газ, Топлофикация София, малки модулни ядрени реактори, тоест офшорките ще изграждат ядрени реактори. Освен това има апендикс с 13 точки в него, където подробно и изчерпателно е описано какво предоставяме, доставките на газ са вътре, интерконектора България- Гърци, Топлофикация София, малки модулни реактори от Белене, както и малки модулни реактори от Козлодуй, проекти за развитие на ядрената енергетика. Плана за възстановяване и развитие е изрично написан в т.7 и зелената сделка. Ядреното гориво е в т.10, включително дългосрочни проекти за ползването му. Двете офошорки ще увеличават експертизата на Българската агенция за ядрено регулиране, която е най-компетентния орган в България спазвайки на европейската агенция, но тези две офшорки ще ги бута – Развитие на човешките ресурси и др. Това е цялата енергетика.“, подчерта още той.

„Ако за някоя от изброените точки ние не ползваме тези офшорки, ако внесем газ от друга страна, те ще заведат дело в Париж.“, подчертаха още от ГЕРБ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ