K-19 настъпва с невиждана сила! Министър Сербезова с разкрития кога ще има нова вълна

payimage-516950

Водещи експерти от цял свят предупреждават, че може би ще има нова вълна през есента. Независимо дали това ще се случи или не – ние сме длъжни да направим всичко възможно за уязвимите групи, така че те да бъдат ваксинирани“.

Това каза по време на откриването на програма на БЧК за разширяване на ваксинационния обхват в страната и подпомагане на най-засегнатите от вируса общности министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова.

„Важно е да не спираме да говорим по темата за ваксините срещу COVID-19, защото вирусът не си е тръгнал. Въпреки че от първи април вече не живеем в ситуация на извънредна епидемична обстановка, коронавирусната инфекция е все още тук. Сега е времето да сме отговорни.

Това, върху което ние поставихме акцент, е да съберем на едно място цялата налична информация за ваксините, поднесена на българските граждани на разбираем език. Чрез кампанията популяризираме мненията на водещи медицински специалисти за приложението на ваксините при хора с различни видове заболявания.

В рамките на кампанията „Плюс мен“ организирахме и редица дискусии за ползите от ваксините сред работещи в центровете за спешна медицинска помощ в цялата страна, общопрактикуващи лекари, здравни медиатори“, каза проф. Сербезова.

„Ключова е работата с уязвимите групи от обществото и вярвам, че предвидените в двете кампании мерки ще убедят повече български граждани да се защитят от тежкото протичане на вируса“, допълни проф. Сербезова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ