Зрелище! Полицаи щракнали белезниците на Цайса и Принцесата и ги хвърлили в канавката

Полиция

Двама представители на старозагорския ъндърграунд са били задържани зрелищно при спецакция за борба с разпространението на дрогата. Това е станало късно следобед в петък пред очите на десетки шофьори, на отбивка от главния път, свързващ Стара Загора с Чирпан и село Ракитница. Там е бил спрял лек автомобил с двама пътници, за които се знае, че през годините са били нееднократно задържани и съдени за търговия и държане на дрога. Мъжете са били оковани в белезници и хвърлени край пътната канавка, движението е било отбито в едната лента, а полицаите са били с маски.

От ОД на МВР потвърдиха, че върви такава акция в региона, но отказаха каквито и да е подробности под претекст, че се очаквал оглед от разследващите. От прокуратурата в събота заявиха, че все още нямат полицейски доклад за случилото се край Ракитница.

Запознати разказват че двамата мъже, познати с прозвищата си Евгени Цайса и Иван Принцесата, са били задържани за по 24 часа по закона за МВР, в автомобила им са намерени голямо количество пакети с неустановено вещество, което тепърва щяло да се изследва в лаборатория. Възможно било да е хранителни добавки, тъй като единият от арестуваните от доста време е дистрибутор на подобна стока.

За последно имената на Евгени и брат му Дончо Дончев се появиха в публичното пространство през октомври 2019 година при отново шумна акция на ГДБОП в Стара Загора. Тогава пострада баща им Иван. Мъжът получи сърдечна криза при появата на маскираните антимафиоти пред вратата на семейното жилище на улица „ Гурко“ 104.

Близо час прекара на 11 октомври, проснат на земята с белезници на гърба 40-годишният тогава Дончо, който се прочу с побоя над футболния рефер Светозар Маринов през 2001 година преди срещата на местния „Берое“ с ЦСКА. Няколко години по-късно със самоделна бомба бе взривен автомобилът, ползван от майка му. През 2015-а пък бившият кикбоксьор бе задържан с крадено от Несебър БМВ335, като в купето бе намерен пистолет със заличени номера.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ