Комунистически мизерии: Стойнев вече се гъне напуска ли БСП властта, ако изнесем оръжие

7 Dni Bulgaria01.05.2022
драгомир стойнев

Трябваше да сме подготвени за ситуацията със спрените доставки на природен газ от Русия, а не виждам правителството да има такъв план. Но е естествено ако всички държави в ЕС откажат да плащат синьото гориво в рубли, и ние да откажем, заяви Драгомир Стойнев от БСП в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

Той обясни, че курсът на рублата спрямо долара и еврото се определят от Руската централна банка и наистина има риск да изгубим пари.

Нормално е в една коалиция да има различия. Самият бизнес обаче настояваше да се продължат преговорите с „Газпром“, защото от тях получаваме най-евтиният газ, има сигурност на доставките и т.н. А сега нямаме яснота ще има ли газ, на каква цена ще дойде, каза Стойнев.

Стойнев отрече да е имало депутати от БСП, желаещи да отидат с Кирил Петков в Украйна, на които лидерът на БСП Корнелия Нинова попречила. „БСП не е някакъв трън, ние сме за мирно решаване на конфликта. Според мен там трябваше да отиде само премиерът Кирил Петков“, каза Стойнев. Той обаче отказа да отговори с „да“ или „не“ на въпроса наистина ли БСП ще напусне правителството, ако на 4 май парламентът реши да изпратим военна помощ на Украйна, а призова за разум.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ